buit 2

Menu desplegable

buit

GALERIA D'IMATGES

buit 1 imatges prova

galeria






dijous, 10 de setembre del 2020

Bon curs acadèmic 2020/2021. La lluita del PDI Associat continua!

 



Estimat PDI Associat:

Estem a les portes del començament d’un nou curs acadèmic, curs atípic com no els hi haja hagut en moltíssimes dècades per les raons que tothom coneixem. És per tant un deure inexcusable, per nosaltres  mateixos i pels altres ser extremadament prudents, seguir al peu de la lletra les indicacions dels plans de contingència i posar per davant de tot la salut (la nostra i la de la resta de persones).     


Ara bé, aquesta situació excepcional no ha de fer-nos oblidar la nostra situació de precariat universitari i que continuem lluitant per subvertir-la. El segon quadrimestre del curs acadèmic 2017/2028 va significar un punt d’inflexió en la nostra lluita: encetàrem una vaga indefinida que va portar a la signatura d’un acord, que entre altres punts incloïa una millora retributiva, en la mesa negociadora de la nostra universitat el 26 de març del 2018 que obria el camí a la solució del conflicte i que posava el punt i final a la vaga indefinida amb l’aprovació per Acord del Consell de Govern de la UVEG de 29 de maig que feia efectiu allò acordat en mesa negociadora. No obstant això, amb l’excusa de falta d’autorització de la Conselleria competent en aquell moment en matèria d’universitats, mai no s’aplicaren aquelles millores, refrenades per la representació sindical i la UVEG.     


Un any després, un 24 d’abril, a quatre dies de les eleccions generals i autonòmiques, la Conselleria d’educació, Investigació, Cultura i Esport signava amb rectores i rectors i la representació sindical universitària un preacord de conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes anunciat amb bombo i platerets (https://www.europapress.es/valencia/noticia-preacord-per-conveni-les-universitats-valencianes-puja-sous-fixa-minim-salarial-comu-20190424162210.html), que tampoc no ha entrat en vigor, no sabem si per art de prestidigitació o de trilerisme.     



El ben cert és que a hores d’ara ens trobem en la mateixa situació que fa anys: en la més absoluta misèria salarial i laboral, amb els vaivens a què els departaments ens tenen acostumats (canvis d’horaris, de matèria, disminució de dedicació, etc.). Ens hem convertit en personal «d’usar i tirar» sense que ni institució acadèmica, ni conselleria, ni ministeri  posen remei a aquesta situació cada vegada més insostenible.     


Per això, fem una crida a mantenir l’esperit de lluita i reivindicació en aquests temps difícils que, repetim, no ens han de fer oblidar quina és la nostra situació de precarietat dins del sistema públic universitari. I proposem, per al primer dia de docència, acudir a les aules amb samarreta negra o reivindicativa i dedicar, ni que siga un minut, a explicar quina és la nostra situació i com se n’ha abusat, de la figura del professorat associat.   

 

Bon començament de curs i bon any de lluita!


Segueix-nos a les xarxes:

https://www.facebook.com/associatuv/

https://www.facebook.com/pdi.precariat.1

https://t.me/PLATAFORMAPDIPRECARIAT

@PdiPrecariat

@associatuv

https://ppdiassociatuv.blogspot.com/

Per una universitat digna: 
PROU COMIATS INDIGNES 
DEL PROFESSORAT 
ASSOCIAT 
A IGUAL TREBALL, IGUAL SALARI.
Moltes gràcies pel vostre suport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada